Pesanan Kementerian Kesihatan

Posted: April 22, 2011 in Uncategorized

the healthy thing to do in the morning is berak.

berak in the morning indicate anda sihat.

now, excuse me. i got something healthy to do.

p/s : bahasa rojak pon boleh…

Advertisements

time aku tulis nih. haji bo sedang study, paih monoloque pula tidur terlentang..comel sungguh. sebenarnya aku nak sambung faktor2 semalam..

faktor ketiga. kereta. yaa…nak ade awek kena ade kereta. tak ke susah kalo awek merengek2 nak gi Burger King? lagi pon baru senang nak dating jauh2. dating dekat2 kang mudah kantoi ngan member2. nak guna bas kang leceh (untuk jenis kapel jarak jauh). nak kena tunggu bas. bayar tambang. cari tempat duduk. tak dapat duduk kena berdiri. paling teruk, kalo tetiba ade orang bawak kucing lalu kucingnye berak. serius aku penah kena. ngan aircond bas plak menerpa ke muka. perrrggghhh, memang potong mood nak dating.

naek moto masalah jugak. tak manis dipandang orang. naik moto ngan awek boleh menyebabkan imam tercabar. sekali brek emergency memang kena la tembikai susu kat belakang anda (name dah laki, mungkin muke nampak rilek time kena..padahal dalam hati, “lemak gilaaa”). kalo ditahan polis, kemungkinan awek anda dingorat abang polis. hal2 begini boleh mengundang pergaduhan. kalo hujan pula memang basah la jawabnye. aaah. panjang pulak faktor ketiga neh.

p/s : nanti ade masa aku tambah lagi faktor2 lain.

ketika aku tengah tulis entry ni, paih (seorang monoloque) dan bo (seorang haji) tengah main lagu RHCP. merdu pulak sore paih neh. btw, aku bukan nak citer pasal paih ngan bo. aku tengah nak wat analisis kenapa aku maseh single.

faktor pertama. aku rase sebab aku tak ambil step nak ngorat awek. kalau tak amek step cane awek nak ade. nak tunggu awek ngorat dulu memang sampai mati tak dapat. tambah2 dengan muka violent aku neh, akan mengundang ketakutan di kalangan awek. senyuman aku sahaja mampu menyebabkan lembu2 di padang lari bertempiaran. true story.

faktor kedua. aku percaya pada realiti. kalau dalam muvie, setiap kali balak datang melutut kat awek tanye “will u marry me?”, awek tersebut tanpa was2 akan menjawab “yes”. tapi realitinya kalau aku pergi melutut kat awek tanye “sudikah awak jadi awek saye?”, kemungkinan ditampar awek mungkin ade. paling teruk, digelakkan oleh orang2 awam di sekitar kejadian. mane aku nak taruk muka sial.

faktor ketiga. (tak jadi tulis, ade orang kentut sebelah aku. babi. lupa terus faktor2 lain)

dah macam artis

Posted: April 14, 2011 in Uncategorized

apit penang skang dah jadi macam artis..ramai membe aku tukar gamba profile fesbuk jadi apit…

let take a look,,

(click on the image for larger view)

dan bile ramai2 komen mengomen,,

(click on the image for larger view)

aku pon jadi pening bile bace komen sekor2…haha

p/s : all hail apit!

tweet tweet

Posted: April 13, 2011 in Uncategorized

warkh..! sekarang aku dah terjebak ngan twitter..

p/s : itu sahaja aku nak post..

semalam

Posted: April 12, 2011 in Uncategorized

semalam..maseh ku ingat sekotak surya itu..tatkala mengambil sebatang darinya, maseh tinggal sebatang lagi di dalam..ku cucuh mesra hujung rokok itu…ku tarik satu per satu asap kelabu..

pabila filter hampir dimamah bara, ku buang rokok ke dalam tin yang sudah lama menjadi ashtray di meja.. ku baring, tarik selimut, lalu dipejam mata terus terlena…

*****

keesokan pagi (hari ini), ku bangun lalu dituju ke tandas..bukan membasuh muka, tapi hanya membuang sisa..setelah dibuang 2,3 taik mata..ku turun membeli air tin..

bertemankan air tin, aku bukak laptop..sambil menunggu internet loading..ku bukak kotak surya semalam..

babi, dah takde rokok sebatang yang aku simpan semalam…

dengan hati kecewa, ku pergi le bilik don lalu mengepau sebatang rokok..ku tinggal seringgit sebagai tanda persahabatan..

ps : rokok hilang pon nak tulis kat blog…zzzz

awek_tudung.3gp

Posted: April 11, 2011 in Uncategorized

kenapa nak diperbesarkan isu video seks Anwar Ibrahim kalau masalah rakaman seks anak-anak muda masih lagi tak diselesaikan?

tatkala negara semakin maju..bayi2 makin banyak dibuang, rempit2 makin banyak berkenduri, awek2 makin ramai hilang dara..haish, ape nak jadi ngan negara kite sekarang?

p/s : rakam kalu boleh jangan kasi gegar..