Archive for April, 2011

hujan yang turun

Posted: April 29, 2011 in Uncategorized

bile hujan,
akan ade orang nyanyi lagu “hujan yang turun bagaikan mutiara~~”
akan ade orang buat lawak “aniiii.. angkat hujan, jemuran dah turuuun~”
akan ade orang kecik (budak-budak) main hujan
akan ade orang yang bercucuk tanam bersyukur

tapi, yang paling pasti, akan ade student tidur dan tak pergi kelas lalu menjadikan hujan sebagai alasan.

Advertisements

haha… aku tulis entry ni sebab atas permintaan haji bo untuk sequel ketiga.. time aku tulis ni haji bo dan paih monoloque keluar tengok bola kat mamak.. jadi macam biasa, takde kaitan ngan diorang.. aku tulis faktor keempat…

faktor keempat. memilih. memilih aku pelik sikit. aku bukan nak jenis gebu cam Katty Perry, bibir cam Angelina Jolie, badan cam Jessica Alba, tak. aku tak mahu semua tu. aku nak bese2 je. sedap mate memandang. cantik sangat kang masalah.

faktor kelima. keperluan. aku rase mempunyai awek bukan la satu keperluan. nafsu tak bergelora lagi. jadi tak perlulah lagi awek buat geli2. haha, cam pervert la plak bunyi.

***

paih monoloque baru sahaja gtalk aku tanye kabar dari mamak..what the fak?? tau la ade sony experia (eja cam ne ntah).. pakai je la mesej.. haha.. (jange maroh paih)

***

apict bel baru sahaja update blog beliau.. feel free to click the link at the side bar..

p/s : hmmm…tak faham aku merapu? klik link kat bawah nih..

paih monoloque dan haji bo

paih monoloque bersama haji bo 2

Pesanan Kementerian Kesihatan

Posted: April 22, 2011 in Uncategorized

the healthy thing to do in the morning is berak.

berak in the morning indicate anda sihat.

now, excuse me. i got something healthy to do.

p/s : bahasa rojak pon boleh…

time aku tulis nih. haji bo sedang study, paih monoloque pula tidur terlentang..comel sungguh. sebenarnya aku nak sambung faktor2 semalam..

faktor ketiga. kereta. yaa…nak ade awek kena ade kereta. tak ke susah kalo awek merengek2 nak gi Burger King? lagi pon baru senang nak dating jauh2. dating dekat2 kang mudah kantoi ngan member2. nak guna bas kang leceh (untuk jenis kapel jarak jauh). nak kena tunggu bas. bayar tambang. cari tempat duduk. tak dapat duduk kena berdiri. paling teruk, kalo tetiba ade orang bawak kucing lalu kucingnye berak. serius aku penah kena. ngan aircond bas plak menerpa ke muka. perrrggghhh, memang potong mood nak dating.

naek moto masalah jugak. tak manis dipandang orang. naik moto ngan awek boleh menyebabkan imam tercabar. sekali brek emergency memang kena la tembikai susu kat belakang anda (name dah laki, mungkin muke nampak rilek time kena..padahal dalam hati, “lemak gilaaa”). kalo ditahan polis, kemungkinan awek anda dingorat abang polis. hal2 begini boleh mengundang pergaduhan. kalo hujan pula memang basah la jawabnye. aaah. panjang pulak faktor ketiga neh.

p/s : nanti ade masa aku tambah lagi faktor2 lain.

ketika aku tengah tulis entry ni, paih (seorang monoloque) dan bo (seorang haji) tengah main lagu RHCP. merdu pulak sore paih neh. btw, aku bukan nak citer pasal paih ngan bo. aku tengah nak wat analisis kenapa aku maseh single.

faktor pertama. aku rase sebab aku tak ambil step nak ngorat awek. kalau tak amek step cane awek nak ade. nak tunggu awek ngorat dulu memang sampai mati tak dapat. tambah2 dengan muka violent aku neh, akan mengundang ketakutan di kalangan awek. senyuman aku sahaja mampu menyebabkan lembu2 di padang lari bertempiaran. true story.

faktor kedua. aku percaya pada realiti. kalau dalam muvie, setiap kali balak datang melutut kat awek tanye “will u marry me?”, awek tersebut tanpa was2 akan menjawab “yes”. tapi realitinya kalau aku pergi melutut kat awek tanye “sudikah awak jadi awek saye?”, kemungkinan ditampar awek mungkin ade. paling teruk, digelakkan oleh orang2 awam di sekitar kejadian. mane aku nak taruk muka sial.

faktor ketiga. (tak jadi tulis, ade orang kentut sebelah aku. babi. lupa terus faktor2 lain)

dah macam artis

Posted: April 14, 2011 in Uncategorized

apit penang skang dah jadi macam artis..ramai membe aku tukar gamba profile fesbuk jadi apit…

let take a look,,

(click on the image for larger view)

dan bile ramai2 komen mengomen,,

(click on the image for larger view)

aku pon jadi pening bile bace komen sekor2…haha

p/s : all hail apit!

tweet tweet

Posted: April 13, 2011 in Uncategorized

warkh..! sekarang aku dah terjebak ngan twitter..

p/s : itu sahaja aku nak post..