Archive for February, 2011

adakah taktik illuminati?

Posted: February 23, 2011 in Uncategorized

“sedangkan perkataan Islam itu berasal dari kata akar salam

semenjak dua menjak nih..tersebar sudah isu perkataan salam..sebenarnye aku nak buat gak pasal isu ni..jadi aku search kat internet…kaji punyer kaji..rupa2nye perkataan salam dan as-salam masih boleh digunakan..yang aku tak pasti tentang perkataan akum je…jadi aku malas nak ulas isu same, tambah2 lagi dah banyak blog wat entry pasal isu nih..kalo aku nak ulas mesti bosan orang nak baca benda same…

satu lagi..nasihat aku kat orang2 yang gembar-gembur isu perkataan salam nih..lain kali buat research dulu sebelum nak bagitau kat orang..kang tak pasal2 jadi fakta yang salah..mane tahu ni taktik musuh ke, saje nak buat orang islam keliru..

p/s : perkataan colgate bermaksud “pergi gantung diri anda” dalam bahasa sepanyol (sumber-Mastika)

menggelabah

Posted: February 13, 2011 in Uncategorized

hari ni befday aku..aku cume bersyukur tiada event kene burger, simbah air keramat, kene bogel dan lain-lain..

aku rase mungkin sebab aku dah remove befday awal2 kat fesbuk 2,3 hari yang lalu..heheh..tapi pikir2 balik macam menggelabah plak buat camtu..jadi aku pon teros taruk balik befday..bile dah taruk maka ramailah awek2 datang wish befday..

azam aku bile dah masuk umo 21 nih..aku rase nak tambah berat badan..cari awek..blaja rajin2..makan banyak2..semayang tak tinggal (tambah2 semayang jumaat..)..dan berbuat baik kepada binatang..

lagi satu azam aku nak merasa burger king..

syarikat joe

Posted: February 6, 2011 in Uncategorized

aku baru sampai kat umah kak aku..time sampai anak sedare aku takde..diorang keluar jalan-jalan..

nak dekat sejam aku lepak2, anak sedare aku balik beramai2 (nadia, nurul, aman, boboy)..semua datang nga muka teruja tengok aku,”e eh…abeoh!!!” jerit diorang beramai2..rindu agaknye..

nadia ngan nurul datang kat aku..nadia salam dan cium pipi aku..pastu nurul plak salam dan cium aku lalu bertanye “abe oh….abe oh ade syarikat sendiri eh???”….aku memandang nurul dengan wajah terkejut dan hairan laluku menjawab..”ade”, dengan muke serius….

p/s : aku dah mula pelik ngan perangai anak sedare aku..

p/s lg : nadia ngan nurul tu umo 7 tahun ye…tiada unsur sumbang mahram disini..