Archive for August, 2010

aku baru saje dapat emel dari member yang mengatakan air coca cola campur ajinomoto boleh mem-paralyse-kan orang..jadi tergerak la hati aku untuk wat entry pasal mende ni..

nasihat aku kat sini cume nak suruh semua orang berhati-hati (terutama pompuan) kalau ade orang offer air coke..tambah2 lagi yang offer sambil wat muka gampang..

itu saje nasihat aku..malas nak ulas panjang2..

p/s : entry first kat wordpress..heehe

Advertisements

kami telah berpindah

Posted: August 28, 2010 in Uncategorized

memandangkan aku tak tau ape yang dah berlaku kat blog aku nih..time nak bukak je ade warning virus..jadi, aku berpindah ke wordpress..sekian ..

klik sini

tak de idea

Posted: August 25, 2010 in Uncategorized

nah, ambik kau

di mana dia anak kambing saya

Posted: August 23, 2010 in Uncategorized

yaa..kalau anda lihat disebelah kanan blog saya..sumer jenis barang ade..kotak chat, link blog2 tak bes (gurau saje ye), iklan syampu, survey, link GB (gengblogger bukan gang bang), tentang saya, dan kaunter pertanyaan…tapi tak de kotak follower..nak tau kenapa…?

jawapanya sebab aku tak letak..sebab tu takde..
antara sebab2 aku tak letak kotak follower :
1. aku tak suka konsep i follow you, you follow me (sebenarnya takde kaitan ni)
2. aku nak pembaca membaca dengan ikhlas
3. follower aku tak ramai, malu nak tayang
4. aku buat blog untuk menulis, bukan nak cari follower
p/s : link FB aku letak sebab nak tunjuk walaupun aku takde follower, aku ade ramai kawan..

kentut busuk

Posted: August 20, 2010 in Uncategorized

kenapa kentut anda berbau busuk?

jawapanya senang..sesuatu yang keluar dari punggung anda takkan berbau wangi..
p/s : jdnaskjhdkjsajdf

hipokrit di bulan ramadhan

Posted: August 19, 2010 in Uncategorized

time bulan ramadhan ni..ramai orang yang selama ni jahil..akan tetiba jadi baik..

-yang dulunya tak pernah semayang tetiba cukup semayang siap tambah lagi 23 solat sunat
-yang dulunya tak pernah gi surau tetiba ada kat masjid, belakang imam time solat maghrib..
-yang dulunya pakai seksi nampak segala lurah tetiba tertutup seluruh badan nak cover kulit..
-yang dulunya kuat mencarut tiba2 kuat berzikir dan bertasbih..
-yang dulunya kapel, time dating pegang2 akan tetiba putus demi ramadhan..
-yang dulunya muka ketat macam seluar jeans akan tetiba tersenyum dan selalu memberi salam
aku kecewa bila sesetengah orang anggap golongan ni orang yang hipokrit..sebab pada pendapat aku, diorang mungkin hipokrit..tapi sekurang2nya mereka tahu menghormati bulan ramadhan yang mulia ni..tak macam sesetengah orang islam lain..time ramadhan sempat lagi buang anak, minum arak, cari gaduh, rompak bank dan makan nasi time siang hari..
p/s : point aku kat sini sebenarnya..hormatilah bulan ramadhan…

spell it right

Posted: August 17, 2010 in Uncategorized
oke..entry ni dibuat bukan nak kutuk mana2 pihak..tapi sekadar pedoman kita bersama..hehehe..jadi, sape2 yang nak buat status english..check kamus dulu ye..


tak faham status kat atas..? meh aku tolong terjemahkan :
“sakit2 blah la ngko..pancut lagi kat orang lain”
diharap pemilik status tak marah saya..lagi pun kat sini i dah censored..
p/s : dan..entry ni juga xde kaitan ngan spell it right challenge anjuran new straits times..