Archive for May, 2010

post ke 96

Posted: May 31, 2010 in Uncategorized

layan Ben’s Bitches..
sekian
Advertisements

post ke 95

Posted: May 30, 2010 in Uncategorized

jom bincang pasal crocs..bile jadi blogger ni kene ulas isu-isu semasa..sebab blog ni tempat kite meluahkan pandangan masing2..err..macam nak bagi tutorial menjadi blogger pulok..
isu kali ni agak dah nak basi..tapi aku nak ulas jugak sebab nak tunjuk keprihatinan aku..isunyer semua orang dah tahu..kalo ade yang tak tahu search kat google..gambarnyer semua orang dah tengok..jadi..aku nak bagi pandangan tentang memboikot kasut crocs..
pada pendapat aku..orang malaysia dah lame boikot crocs..nak spesifik lagi..syarikat crocs..nak tau kenape..sebab KEBANYAKAN yang pakai kasut crocs kat malaysia ni semua beli kat pasar malam..harge tak sampai RM50 satu..see?(speaking..ehem2)..duit tu tak masuk pon akaun crocs..
p/s : kalau ade crocs ori bawah RM50 kat pasar malam aku nak delete post ni

post ke 94

Posted: May 30, 2010 in Uncategorized

3 lagu paling bes bile dinyanyikan member aku..

1. limiey, bile menyanyi lagu Tidak Ku Pinta by Iklim :
“tidak ku pinta lahir ke dunia, tidak ku duga KACAK begini~~~”
2. don, bile menyanyikan lagu Ku Di Halaman Rindu by Lefthanded :
chorus: “ku di halaman hindu~~, hanya berteman bunga yang layu~”
3. yang ketiga ni ramai nyanyi lagu Taman Rashidah Utama by Wings macam ni:
” pertama kali ku cinta, pertama kali ku diluka, kini aku menjadi tanda, sebuah kubur cina~~”

post ke 93

Posted: May 30, 2010 in Uncategorized

setiap kali bangun tido..bende pertame aku buat basuh muke..gosok gigi..layan laptop..2,3 jam berlalu baru aku mandi..

ramai tak tau..aku sebenarnye alergik kat air..sebab tu aku jarang dan lambat mandi..serius tak tipu ye anak2..

nak bagitau tu je..

p/s: skang aku dah jumpa cara baru nak buat tajuk entry..mudah..jimat..dan senang kira..

p/s: fail

post ke 91

Posted: May 27, 2010 in Uncategorized

aku rase aku dah bosan belajar..
rase macam nak cari keje terus..kawin..buat anak 2,3 orang..
time weekend lepak ngan anak bini..

pagi2 hantar anak sekolah..
tengah hari lepak kedai kopi..bincang pasal politik..
petang2 lepak kedai kopi lagi..main dam haji..
malam2 pergi surau dengar ceramah..

bile la nak tua nih..lambat sungguh..

disebabkan cuti..aku terpakse lepak kejap umah kak aku..kat umah die ni tak der mende menarik..awek cun pon tak der sekitar rumah ni..kalau pasar malam hari isnin tu mungkin ade 2,3 kerat yang cun2..

err..aku bukan nak citer pasal awek..nak citer pasal peristiwa yang berlaku time aku makan semalam..

macam biase..aku bukak periuk..amek nasi..lalu bersila kat meja makan bersama anak saudara..lauk nampak cam sedap..ayam tom yam ngan ikan bawal bakar..aku amek 2,3 ketul ayam..dan 2,3 cubit ikan bawal..

tengah sedap2 makan..tiba2 kak aku bersuare..”hensem jugak abe oh ni ye”..aku tersipu2 malu sambil berkata “laaa..baru tau ke”..anak sedare sebelah aku tersedak..yang lain2 hanya gelak..gelak macam perli..

aku hanya senyum menghabiskan sisa2 nasi..

p/s : bosan sungguh