Archive for February, 2010

kisah seram 2

Posted: February 28, 2010 in Uncategorized

hari ni aku nak tido awal..

esok kelas..

lusa kelas..

tulat kelas..

subuh

Posted: February 26, 2010 in Uncategorized

ketiak bo ibarat air-cond seng heng..

ketiak aku LG..

ketiak ko..?

aku sebenarnya nak post pasal mende lain..tapi tetibe member bagi info yang bes gila kat aku..pasal anak tempatan buat mesin beras..di iktiraf ANTARABANGSA dan PBB..

aku malas cerita panjang..korang klik tajuk kat atas..

credit to Berita Harian

sekian..

4:01 a.m.

Posted: February 22, 2010 in Uncategorized

aku memandang skrin cerah laptop..silau..

aku cube memikirkan ayat permulaan..

taip..padam..taip..padam..taip lagi..ahh..lantaklah..janji x bosan main ngan keyboard ni..

aku pandang sekeliling bilik..gelap..hanya kelihatan pantulan cahaya lampu jalan di tingkap dan nyalaan laptop roomate aku..apit..silau lagi

aku mengambil sebatang dunhill..hisap..hembus..aik?asal tak keluar asap?..baru aku ingat..tak cucuh lagi..aku nyalakan hujung dunhill tu..lalu ku hembus asap keramat..

aku diam..merenung skrin laptop sambil menunggu matahari memancarkan keindahan cahaya pagi..

demi masa..sesungguhnya manusia kerugian…….

syaitan

Posted: February 22, 2010 in Uncategorized

aku terjaga..jam berbunyi..tapi mate aku rase cam berat je nak bukak..

ah..syaitan la ni..bertenggek kat mate..takpe..syaitan cam ni aku dah biase..wat rilek..sambung tido..

baru je nak tido..pedengaran aku dicemari dengan suara2 di depan bilik..”ah..syaitan pulak member aku pagi ni..borak kuat2 menganggu aku tido..” aku mengeluh dalam hati.. syaitan cam ni memang aku tak bole nak tahan..aku terus bangun..menuju ke tempat syaitan lepak,tandas..basuh muke..

balik bilik bukak laptop..no internet connection pulak..

“laptop pon nak jadi syaitan jugak..” keluh ku sambil membaling laptop ke dinding..

untuk ape?

Posted: February 21, 2010 in Uncategorized

sejak ade blog ni..makin kena bahan..rilek..orang lain pon kena bahan..

tp bg aku..aku tulis blog ni hanya untuk 2 sebab :

1. isi masa lapang (macam sekarang..bosan..member semua tido..aku sorang2 je bukak mate..macam gampang)

2. blog walking..tgk blog yang orang yang menarik,aneh,misteri,gatal,oku,dan macam2 lagi kepelbagaian blog yang tak masuk dek akal

badanku kurus bukan x makan

Posted: February 20, 2010 in Uncategorized

hadoi..aku pon xtau nape jadi rajin nak update blog skang..mgkn sebab idea ngah mencurah2 ke ladang gandum agaknya..

nowadays..ke mana saja aku pergi mesti akan ade teguran seperti ini:

“kurus betol kau,xmakan nasi ke?”

“e eh..ranting kayu!!”

“makan la bnyak sikit joe..”

dan pelbagai lagi teguran yang sama waktu denganya…

dulu aku pon x tau nape aku kurus..
makan dah same cam average athlete dah..
tapi x fit2 gak..
hingga la satu hari,ketika aku demam..
mak aku tegur aku..

mak: abe..g la bli ubat deme tu

aku: xsey..bazir pitih jah..ore buke brehi pom ubat

mak: aih…?dulu kcik2 brehi bena ubat

aku: bilo plop? sero x ajin brehi ubat

mak: oloh..dlu sapa sepakej ubat kak mung mu make

aku: x igt pom..ubat gapo??

mak: UBAT PERAMPING BADAN SELEPAS BERSALIN

aku: (aloh la…sapa tuo la ramping aku ni)

gambar di atas hanya hiasan semata-mata